Analist Deutsche Bank: Apple gaat in september twee iPhones lanceren

Een analist van de Deutsche Bank is of heel slecht op de hoogte, of juist heel goed want Chris Whitmore wist vanmorgen te melden dat Apple in september een iPhone 4S en een iPhone 5 gaat lanceren. Dit om het marktaandeel te vergroten en dat is ook het juiste moment omdat het niet zo goed gaat met RIM (BlackBerry) en Nokia. Door naast de vijfde generatie iPhone (iPhone 5) ook een goedkopere iPhone (4S) te lanceren kan Apple 1.5 miljard potentiële nieuwe klanten bereiken in 98 landen. De goedkopere iPhone zal te koop zijn vanaf $349 zonder een abonnement.

“With Nokia and RIMM struggling the time is right for Apple to aggressively penetrate the mid range smart-phone market (i.e. $300-500 category) to dramatically expand its [total addressable market] and market share.”

Toni Sacconaghi, analist bij Bernstein wist in februari 2011 al te melden dat Apple een goedkopere iPhone wil lanceren om op die manier ook de onderkant van de markt te bedienen. Opmerkelijk was ook dat hij Tim Cook citeerde die zou gezegd hebben dat Apple producten voor iedereen te koop moeten zijn en niet alleen voor de rijken der aarde: “for everyone, not just for the rich”.