Amerikanen stellen iPhone aankoop uit vanwege de komst van de iPhone 6

Uit onderzoek van analist Gene Munster van Piper Jaffray blijkt dat veel Amerikanen de aankoop van een nieuwe iPhone uitstellen. Dat heeft uiteraard vooral te maken met de komst van de nieuwe iPhone 6. Van de 1,016 Amerikaanse consumenten die de komende drie maanden een nieuwe smartphone gaat kopen kiest slechts 34% voor een iPhone. Vorig jaar in september na de lancering van de iPhone 5s en de iPhone 5c was dat percentage nog 50%.

Volgens geruchten is de iPhone 6 met een 4.7-inch display, snellere A8 processor, betere camera met stabilisatie en nieuwe nog dunnere vormgeving vanaf deze herfst te koop. Apple schijnt ook te werken aan een 5.5-inch model maar de lancering zal pas later plaatsvinden.

Het is niet duidelijk of Apple de iPhone 6 al op de keynote van 2 juni gaat introduceren. Een introductie van een nieuwe iPhone op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) gebeurde tot nu toe alleen met de iPhone 3G. Alle andere iPhone lanceringen gebeurden tijdens special events.

Na de keynote op 2 juni op Apple’s Worldwide Developers Conference zal alle aandacht vrijwel direct verschuiven naar eind augustus en september voor het special event met nieuwe iOS hardware.

verkoop