Amerikaanse universiteiten geven studenten een iPad

Enkele Amerikaanse universiteiten geven eerstejaarsstudenten al langer een iPhone of een Macbook bij aanvang van het studiejaar. Na de lancering van de iPad aanstaande zaterdag gaan veel Amerikaanse universiteiten de eerstejaars ook verassen met een iPad. De vraag is of het weggeven van een iPad wel een goede optie is. Op dit moment is er nog bijna niemand die een iPad in handen heeft gehad. Daarbij is het nog volstrekt onduidelijk of een iPad wel geschikt is voor het onderwijs.

De eerste demonstraties van interactieve (studie)boeken zien er veelbelovend uit maar het zal nog enige tijd duren voordat de uitgevers van studieboeken en universiteiten voldoende lesmateriaal beschikbaar hebben voor de iPad.

De iPad is met het grote multi-touch beeldscherm beter in gebruik dan een iPhone maar wij denken dat je als student beter af bent met een 13″ Macbook. Een iPad is handig om naast een Macbook te gebruiken en zal voorlopig nog geen vervanging zijn voor het echte toetsebord, grotere beeldscherm, OS X en het gebruiksgemak van een Macbook.

Bron: TUAW