Amerikaanse kids willen het liefst een iPhone of een iPad onder de kerstboom

Nog niet zo heel lang geleden stuurden Amerikaanse kids hun verlanglijstjes voor de kerst via de U.S. Post Office naar Santa op de North Pole. Tegenwoordig gaat een groot deel van die wensen via Twitter en Piper Jaffray’s analist Gene Munster analyseerde 25,000 tweets met de tags #Wishlist en @Santa. Daaruit blijkt dat kleine maar ook grote kinderen het liefst een iPhone onder de kerstboom aantreffen de komende week. In de top 10 van de geanalyseerde tweets staan maar liefst 4 Apple producten en andere electronica. Opvallend is dat het woord Lego er niet meer in voorkomt. Hieronder de lijst met meest begeerde cadeau’s voor onder de kerstboom in Amerika. Wij vrezen dat het hier niet anders zal zijn.

lijstjeOnderzoeksbureau Nielsen wist vorige maand te melden dat net als vorig jaar Apple’s iOS devices het meest populair zijn op de verlanglijstjes van kinderen van 6 tot 12 jaar jaar. In de categorie 13+ staan vooral de iPhone en de iPad op de wenslijstjes.

Eerder bleek ook al uit ons onderzoek  dat de 9.7-inch iPad het meest populair is onder kinderen tot 12 jaar. 48% van de kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar wil vooral een grote iPad. Voor ouders is de keuze voor een mooi cadeau niet meer ingewikkeld de komende feestdagen met een iPhone of een iPad scoor je in ieder geval hoog in de top 3 van de verlanglijstjes van de kids….