Amerikaanse gebruikers van MyWi tethering krijgen waarschuwing van AT&T per sms en mail

Mocht je nog denken dat je telecomprovider het niet kan zien als je stiekem gebruik maakt van tethering via het programma MyWi, de Persoonlijke Hotspot of via tethering dan hierbij de bevestiging dat telecomproviders precies kunnen zien wat je met de 3G data doet die zij aanleveren.

iPhone gebruikers met een jailbreak maken veel gebruik van de applicatie MyWi waarmee je van je iPhone een WiFi-hotspot kan maken en kan tetheren via Bluetooth. Vergelijkbaar met de Persoonlijke Hotspot functie die nu standaard in de iPhone 4 zit. MyWi gebruikers in de Verenigde Staten krijgen sinds vandaag de volgende sms van AT&T:

Did you know tethering your Smartphone to a computer requires a tethering plan? Pls call 888-860-6789 for details or visit att.com/dataplans.

Aansluitend ontvangen de illegale tethering gebruikers op het AT&T netwerk een e-mail van de provider met de melding dat er volgens de AT&T gegevens gebruik is gemaakt van de tethering functie en of je even een tethering abonnement wil afsluiten voor slechts $45 per maand. Als je dat niet wil verzoeken ze je om de tethering functie niet meer te gebruiken. Wees dus gewaarschuwd dat telecomproviders precies kunnen zien waar hun 3G data naar toe gaat.

Bron: ModMyi