Amerikaanse Consumentenbond geeft advies om te wachten met de aankoop van een iPhone

De Amerikaanse Consumentenbond, Consumer Reports geeft consumenten die binnenkort een iPhone 4 willen kopen voor het Verizon netwerk het advies om nog enkele maanden te wachten. Dit omdat er dan een betere en “coolere” iPhone versie op de markt komt volgens de organisatie.

“wait” a few months for a newer, “cooler” version likely to come out”.

De CMDA iPhone 4 voor het netwerk van telecomprovider Verizon zal vanaf 10 februari te koop zijn in Amerika. Met de komst verliest AT&T de exclusieve verkoop van de iPhone in de Verenigde Staten en de verwachting is dat Verizon alleen al dit jaar 15 miljoen CMDA iPhones gaat verkopen. Het advies van de Amerikaanse Consumentenbond zal door veel Amerikaanse consumenten worden overgenomen.

Vorig jaar veroorzaakte Consumer Reports ook al een dip in de verkoop van de iPhone 4 in de VS door een negatief koop-advies te geven voor de iPhone 4. Dit had te maken met het ontvangstprobleem van de iPhone 4.

Het is op dit moment onduidelijk wanneer de opvolger van de iPhone 4 verkrijgbaar zal zijn maar het advies van de Amerikaanse consumentenbond om minimaal 5 maanden te wachten gaat wel erg ver, gezien de release data van voorgaande iPhones:

  1. 28 juni 2007 – iPhone 2G
  2. 11 juli 2008 – iPhone 3G
  3. 19 juni 2009 – iPhone 3GS
  4. 24 juni 2010 – iPhone 4

Wij verwachten dat Apple de iPhone 5 zal aankondigen op 6 juni en dat de verkoop vervolgens enkele weken later zal beginnen.