Als je nog een iPhone 6 Plus onder de kerstboom wil hebben moet je er nu een bestellen

Het Amerikaanse Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) heeft een enquete gehouden 30 dagen na de lancering van de iPhone 6 en de 6 Plus. Daaruit blijkt dat 91% van de consumenten kiest voor een iPhone 6 of een 6 Plus. Van elke 4 iPhones die er over de toonbank gaan zijn er 3 een iPhone 6 en 1 een iPhone 6 Plus.

Als we dat onderzoek in percentages verdelen had de iPhone 6 de eerste 30 dagen na de start van de verkoop een iPhone marktaandeel van 68% en de 6 Plus 25%. Waarbij we graag aantekenen dat de iPhone 6 Plus al maanden een levertijd heeft van minimaal 4 weken en de iPhone 6 tussen de 7 en 10 werkdagen. De ratio 3:1 met de iPhone 6 als favoriet is dus niet heel vreemd. Iets wat niet leverbaar is kan natuurlijk geen aandeel verwerven. De meeste mensen willen geen 4 weken wachten en kiezen vermoedelijk voor een iPhone 6 omdat die sneller te leveren is.

Op dit moment is de iPhone 6 nog steeds pas leverbaar na 7 tot 10 werkdagen. Bij de 6 Plus staat de teller ook nog op 4 weken. Als je een 6 Plus onder de kerstboom wil hebben dan mag je inmiddels wel gaan bestellen want de vraag zal de komende tijd vanwege de feestdagen alleen maar toenemen.

iPhone 6