Als je exclusief nieuws over Apple hardware wil brengen is een Weibo-account onmisbaar

De Franse website Nowhereelse heeft vaak nieuws inclusief foto’s over toekomstige Apple hardware die afkomstig is uit Azië en vooral via WeiBo, de Chinese variant van Twitter. De foto’s worden voorzien van hun eigen (branding) naam en de bron blijft altijd onduidelijk. Niet alleen de Fransen doen dat maar ook andere buitenlandse blogs.

shell

De tot nu toe vrij onbekende Sonny Dickson laat via zijn Twitter account en website ook regelmatig foto’s zien die afkomstig zijn van Weibo. Dickson zet daarbij wel altijd de bron en heeft al een aantal prototypes laten zien die soms pas weken of maanden later door Apple werden onthuld. Daarnaast heeft Dickson inmiddels een aardig netwerk in Azië weten op te bouwen zodat hij toekomstige Apple hardware die net in productie is genomen al vrij snel kan tonen.

Inmiddels heeft hij meerdere scoops op zijn naam staan zoals de iPad mini back-casing maar ook de accu van de iPhone 5 en onlangs nog de behuizing van de budget iPhone. Alhoewel in het laatste geval nog moet blijken of die echt is. Ook het display van de iPhone 5S was vorige maand al te zien via zijn twitter account. Bij The Sidney morning Herald zijn de goede bronnen van Dickson ook niet onopgemerkt gebleven en vorige week publiceerden ze een artikel over de werkwijze van Dickson wat later een beetje zielig is opgepikt door Macworld.

Net als Dickson moet je als blog ook op Weibo zitten en de berichten via Google Translate vertalen om je nog enigszins te onderscheiden van de rest. Het Franse Nowhereelse doet dat zonder bronvermelding terwijl de afbeeldingen vaak al dagen eerder te zien waren via het Twitter account van Sonny Dickson.

bouw