Alleen iPhone 4 kan HDR foto's maken na iOS 4.1 update

Volgende week verschijnt de iOS 4.1 update. Als je eigenaar bent van een iPhone 4 krijg je met de update ook een optie om HDR foto’s te maken. De HDR optie is niet beschikbaar voor de iPhone 3G en 3GS. HDR is een afkorting voor High Dynamic Range. Als je de optie selecteert tijdens het maken van de foto maakt de camera van de iPhone 4 drie¬†foto’s met een andere lichtintensiteit. Die foto’s worden gecombineerd tot 1 foto waarbij de achtergrond en de voorgrond een goed contrast hebben. Links zie je een voorbeeld van een foto van de Ridderzaal zonder de HDR optie en rechts met HDR.

Op de onderstaande foto is het resultaat van de nieuwe HDR optie beter te zien. De HDR foto genomen met een iPhone 4 op volledig grootte is via deze link te zien. Helaas was er vandaag alleen een grauwe lucht te zien in Den Haag. Als je een foto maakt met HDR met een blauwe lucht met wolken dan is het HDR resultaat veel beter zichtbaar.

Update: toch nog blauwe lucht aan het eind van de middag in Den Haag…. Hierbij een voorbeeld gemaakt met zeer slechte lichtomstandigheden:

Via instellingen kan je er voor kiezen dat de camera van de iPhone 4 een foto maakt met de normale belichting plus een HDR foto. De HDR foto’s zijn via de Filmrol van de iPhone 4 makkelijk terug te vinden doordat ze voorzien zijn van een HDR markering met een icoontje van stapeltje foto’s. De iOS 4.1 update met HDR optie is vanaf volgende week gratis te downloaden.