Alleen de 5.5-inch iPhone 6 krijgt een display van saffierglas

We schreven het al in april maar Taiwan’s Economic Daily News heeft nu ook vernomen dat alleen de 5.5-inch iPhone 6 zal worden voorzien van saffierglas en dat de 4.7-inch iPhone 6 (voor de massa) net als zijn voorgangers voorzien zal worden van Gorilla Glass. Volgens de bronnen uit Taiwan heeft dat te maken met massaproductie problemen.

“The source also claims that the 4.7 inch iPhone 6 will hit the market with Gorilla Glass in tow. As far as the 5.5-inch iPhone 6 goes, it will allegedly be built in limited quantities due to low sapphire yield, leading to a limited supply in 2014, therefore contradicting a recent report which claimed that Apple will have enough sapphire for both iPhone 6 models AND the iWatch”.

Eerder deze week verscheen er nog een gerucht dat Apple voldoende saffierglas zou hebben voor de productie van de 4.7 en 5.5-inch iPhone 6 en de iWatch. In het bericht lezen we ook dat LG Display moeite heeft om aan de strenge eisen van Apple voor de iWatch te voldoen. Het display van de iWatch mag in standby mode nauwelijks energie gebruiken maar dat blijkt nogal een uitdaging te zijn. LG maakt het (1.3 of 1.6-inch) OLED display van de iWatch exclusief voor Apple. 

iPhone6