Alle leden van het Deense parlement hebben een iPhone 3GS ontvangen

Onlangs was er door een iPhone nog commotie in het Deense parlement, Sophie Haestorp Andersen werkte tijdens een belangrijk debat haar Facebook pagina 59 maal bij via een iPhone en daarop volgde een verbod op het gebruik van mobiele telefoons tijdens debatten in het Deense parlement.

Voor en na de debatten moeten de parlementariërs goed kunnen communiceren en daarom hebben alle 179 leden van het Deense parlement vorige week een 16GB iPhone 3GS ontvangen inclusief de 1000 (persoonlijke) medewerkers.

Na het testen van een aantal smartphones kwam de iPhone 3GS als beste naar voren voor de parlementariërs en de medewerkers. Dat de Deense onderdanen op dit moment zo’n 51.9% belasting moeten betalen, mede door de economische crisis mocht de pret kennelijk niet drukken.

Een iPhone 3GS kost in Denemarken zo’n 5500 kronen en dat is ongeveer 735 euro zonder contract. Toch zijn de reacties positief in Denemarken ondanks de crisis. Je zou verwachten dat de burgers klagen over de grote uitgave maar de meeste klachten gaan over de keuze voor de verouderde iPhone 3GS in plaats van de nieuwere iPhone 4. Waarschijnlijk omdat je met een iPhone 3GS ook normaal kan bellen…

Bron: TUAW