AirPlay functie op de iPhone 3G verdwenen in iOS 4.2 GM

De voorgaande iOS 4.x firmware updates zijn voor de iPhone 3G niet echt een succes geweest. iOS 4.2 brengt verbetering maar er zal geen ondersteuning zijn voor AirPlay op de iPhone 3G. In de iOS 4.2 GM firmware is de AirPlay functie verdwenen, te zien in de onderstaande foto van een iPhone 3G (boven) en een iPhone 4 die binnenkort wel de AirPlay functie krijgt na de iOS 4.2 update.

In eerdere iOS 4.x beta versies zat de AirPlay functie nog wel in de iPhone 3G firmware maar sinds de laatste iOS 4.2 GM is het verdwenen. Op zich vreemd omdat Apple zelf op de website aangeeft dat de AirPlay functie werkt op alle iOS 4 devices.

Waarom Apple de AirPlay optie op de iphone 3G heeft verwijderd is niet duidelijk. In eerdere iOS 4.x beta versies werkte het volgens software ontwikkelaars prima. Het zou kunnen dat het niet goed genoeg functioneerde en dat Apple ervoor heeft gekozen om het weg te laten in de iOS 4.2 GM firmware voor de iPhone 3G.

Het is een van de meest vernieuwende functies van de iOS 4.2 firmware waar veel mensen naar uitkijken. Er zal vast wel weer een jailbreak komen zodat je de functie weer kan activeren en het is ook heel goed mogelijk dat de AirPlay functie in de definitieve versie van iOS 4.2 wel gewoon weer aanwezig is en ook werkt op de iPhone 3G.

Bron: 9to5Mac