Afgelopen weekend gingen er 9 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank

Apple verkocht afgelopen weekend maar liefst 9 miljoen iPhone 5s en iPhone 5c toestellen. Een nieuw record want van de iPhone 4s gingen er in het eerste weekend slechts 4 miljoen over de toonbank, gevolgd door de iPhone 5 met 5 miljoen stuks.

Welk toestel het meest in trek is laat Apple in het persbericht niet weten maar de iPhone 5s was op de eerste dag van de verkoop op 20 september al na 2,5 uur wereldwijd uitverkocht. De iPhone 5c was toen nog goed verkrijgbaar. Tim Cook, Apple’s CEO:

“This is our best iPhone launch yet―more than nine million new iPhones sold―a new record for first weekend sales. The demand for the new iPhones has been incredible, and while we’ve sold out of our initial supply of iPhone 5s, stores continue to receive new iPhone shipments regularly. We appreciate everyone’s patience and are working hard to build enough new iPhones for everyone.”

In het persbericht maakt Apple ook bekend dat er op dit moment al 200 miljoen iDevices zijn die de gratis update naar iOS 7 al hebben gedaan en ook dat is een nieuw record.

De vraag naar de iPhone 5s is groot zodat het nog wel enige tijd kan duren voordat het toestel ook officieel in Nederland verkrijgbaar is. Via u-bocht constructies zijn de iPhone 5s en de 5c hier ook te koop in combinatie met veel te dure abonnementen.

iPhone5s