Adobe ziet na bijna zes jaar ook in dat Flash geen toekomst meer heeft

Wij gebruiken al jaren geen Adobe Flash plugin meer vanwege de veiligheidslekken in OS X en daarbij gaat de accu van een MacBook Air 2 uur langer mee zonder de Adobe Flash plugin. Steve Jobs kondigde in 2010 al aan dat Flash zijn beste tijd had gehad. Jobs maakte destijds de vergelijking met de floppy drive en voegde daar aan toe dat dat je het moet vergelijken met het afschaffen van seriële en parallelle poorten.

De iPhone (2007) en de iPad (2010) ondersteunen geen Flash omdat het achterhaalde techniek is en prima vervangen kan worden door html5. Bij Adobe schijnen ze dat nu ook eindelijk te begrijpen en het bedrijf kondigde gisteren aan dat html5 het webplatform van de toekomst is. Waar hebben we dat eerder gelezen….

Na meer dan 6 jaar noemen ze bij Adobe html5 inmiddels ook het webplatform van de toekomst. Via Animate CC, de opvolger van Flash Professional kan je volgend jaar nieuwe creaties bouwen die je nu ook op een iPhone en iPad kan openen. Adobe blijft voorlopig ook nog Flash ondersteunen inclusief de creatie van Flash content waar echt niemand meer op zit te wachten.
html5