Adidas Urban Art Guide voor de iPhone

 

Adidas heeft een applicatie gemaakt die nog niet voor de Nederlandse markt bedoelt is maar wel interessant is om even te bespreken. Het soms ruige Berlijnse stadsgezicht kent veel kunstwerken. Niet alleen door de overheid gefinancierd maar ook urban art zoals: graffiti, muurschilderingen, stencils en nog veel meer vormen van openbare kunst waar (inter)nationale kunstenaars prachtige dingen maken. 

1144

De Adidas Urban Art Guide iPhone applicatie geeft je een mogelijkheid om deze kunst die soms verscholen is in steegjes, tuintjes achteraf, achter schuttingen en muren of op verlaten plekken te ontdekken. 

Als je nieuwe kunst hebt ontdekt die nog niet aangegeven is via de applicatie kan je het direct versturen inclusief foto naar de redactie van de Urban Art Guide. Zij nemen de openlucht kunst dan op in de gids. Alle vermeldingen kunnen vervolgens worden voorzien van commentaar door bezoekers.

1145

Als je in Berlijn bent kies je de optie “Find Artworks Nearby” en de applicatie wijst je via GPS de weg naar de dichtstbijzijnde kunstwerken.  De optie “Tour Guide” is een tourgids langs de mooiste Urban Art kunstwerken en de “Gallery” laat je een selectie zien van de mooiste  urban art in Berlijn met achtergrond informatie. 

1146

Via de  adidas Urban Art Guide kan je op dit moment alleen Urban Art vinden in Berlijn maar in de toekomst worden andere wereldsteden toegevoegd aan de lijst.  

En Adidas laat met deze applicatie zien hoe het ook kan. Niet een nutteloze reclame applicatie maken maar via minimale branding iets aanbieden waar mensen echt iets aan hebben en jonge kunstenaars met weinig geld helpen om hun Urban Art toegankelijk te maken voor een groter publiek. 

Meer informatie over de Urban Art Guide, internationale Urban Art, portretten van kunstenaars, interviews, evenementen en boek recensies via: urbanartguide.com en download de gratis Urban Art Guide via deze link.

1147