Adapter voor micro Apple dock-connector

Volgens geruchten, die afkomstig zijn van drie afzonderlijke leveranciers krijgt de volgende generatie iPhone een kleinere dock connector. De nieuwe micro Apple dock-connector zou ongeveer zo groot zijn een micro-USB-connector. De keuze van een kleinere dock-connector heeft vermoedelijk te maken met de nieuwe Europese richtlijn die wil dat leveranciers van hardware allemaal een micro-USB oplader gebruiken.

Om toch de traditionele iPod dock-connector te kunnen gebruiken en de bestaande accessoires komt er waarschijnlijk een adapter. Het Italiaanse Melablog publiceerde de onderstaande mockup van de adapter. De 3,5 mm mini-jack aansluiting zit alleen aan de verkeerde kant maar het gaat in dit geval om het idee.

Het verdwijnen van de 30-pins dock connector die Apple al sinds de derde generatie iPod gebruikt zal voor veel fabrikanten van accessoires een nachtmerrie zijn omdat hun ecosysteem hier volledig op ingericht is. De nieuwe magnetische 19-pins dock connector is qua afmetingen vergelijkbaar met de Thunderbolt aansluiting op de MacBook Air en Pro.