Adapt ADK-100 Micro Bluetooth toetsenbord voor de iPhone en de iPad

De Adapt ADK-100 Micro Keyboard is het kleinste Blueooth toetsenbordje wat er te koop is voor de iPhone en de iPad. Het zeer compacte formaat en het lage gewicht van 40 gram maakt het toetsenbord een zeer portable en handige uitbreiding voor mobiele gebruikers of voor mensen die veel schrijven via een iPhone of een iPad.

Het Micro Keyboard zit verpakt in een plastic blister verpakking. Aan de voorzijde is de verpakking doorzichtig zodat je het bluetooth keyboard al kan aanschouwen. Op de achterzijde van de verpakking staan de technische specificaties en de inhoud van de verpakking beschreven. Het toetsenbord is naast de iPhone en de iPad ook te gebruiken met Windows Mobile 6.0, Symbian S60, Android devices, BlackBerry, personal computers, Mac met Snow Leopard, en de SONY PS3 player.

Na het openen van de verpakking tref je het bluetooth toetsenbord aan, een micro usb naar USB kabel en een mini CD rom met de drivers. Die drivers hebben we niet nodig gehad want het toetsenbord werkt meteen na het pairen via bluetooth.

Het toetsenbord is vooral geschikt om als duimtoetsenbord te gebruiken. De achterzijde is glad dus neerleggen en als traditioneel toetsenbord gebruiken is niet echt handig. Het is even wennen onder welke extra functie toetsen de speciale karakters en leestekens zitten maar het werkt al gauw sneller dan het toetsenbord van de iPhone.

Het toetsenbord via bluetooth verbinden met je iPhone of iPad werkt eenvoudig. Via instellingen zet je de bluetooth functie aan op de iPhone of iPad en op het Bluetooth toetsenbord druk je op een klein knopje boven de “9” toets om het toestenbord zichtbaar te maken voor de iPhone of iPad. Op het toetsenbord gaat een blauw lampje knipperen wat aangeeft dat het toetsenbord zichtbaar is voor je iPhone. Het bluetooth toetsenbord verschijnt in je apparatenlijst waarna je een code op het bluetooth toetsenbord moet invoeren om de apparaten aan elkaar te koppelen. Na het koppelen is het bluetooth toetsenbord verbonden aan je iPhone of iPad en kan je gaan typen.

Het toetsenbord heeft 5 rijen met toetsen. Op de onderste rij zitten de functie toesten zoals Alt, Fn, Ctrl en Shift. Het formaat is goed genoeg om normaal berichten te kunnen schrijven. Het toetsenbord is voorzien van een interne Li-ion accu van 200mAh die met de bijgeleverde USB kabel binnen 2,5 uur opgeladen kan worden via een USB poort. De werktijd van de accu is 400 uur en het toetsenbord heeft een standby tijd van zo’n 2,5 uur.

De Adapt ADK-100 is de oplossing voor iedereen die mobiel wil werken en veel wil schrijven met zijn iPhone of iPad. Door het gewicht van 40 gram zal je het niet eens merken dat er een volwaardig micro toetsenbord in je tas zit. Het Adapt ADK-100 QWERTY Micro Bluetooth Keyboard is te koop voor een adviesprijs van € 49,95 via Digitrading.nl, SnelWebshop.nlOneDayPrice.nl of iSupplies.nl