Adam Curry over het succes van de Big App Show

In mei lanceerde AppJay Adam Curry de Big App Show een iPhone applicatie met video reviews van Curry over iPhone App’s. Curry bespreekt in de video een iPhone App en mocht je die ook goed vinden dan is de applicatie via de Big App Show App van Curry te koop. De applicatie werkt via het donationware principe. Vind je het leuk? Doneer dan een kleine bijdrage en dat model schijnt goed te werken. Adam Curry was te gast in This Week In Startups en liet daar weten dat schenkingen werken.

Erwin Blom stelde per mail nog een aantal vragen aan Curry en daaruit blijkt dat er zo’n 250.000 mensen kijken naar de Big App Show. Curry werkt niet met advertenties omdat ze vaak niet geschikt of toepasselijk zijn voor zijn publiek en omdat er advertenties te zien waren voor andere Apps en dat wil je nu juist niet als je een App staat te bespreken in de Daily App Show.

Volgens Curry zijn de giften niet nieuw en gebeurt het al honderden jaren in de kerk maar je hebt er wel een publiek voor nodig van minimaal 50.000 mensen. Betaalde Apps werken niet volgens Curry omdat slechts 13% betaalt voor een App. Met de Big App Show gaat het goed en Curry is inmiddels op zoek naar een fulltime editor. Als er meer geld binnen komt zal het publiek meer appisods per dag te zien krijgen en meerdere AppJays. Mocht er nog een adverteerder zijn die de hele show wil sponsoren dan staat Curry daar ook voor open.

Bron: Nederlands Media Netwerk