Actuele reisinformatie in Google Maps in Nederland is wereldprimeur

Sinds maart 2013 zijn geplande vertrek- en aankomsttijden voor het openbaar vervoer beschikbaar in Google Maps maar sinds vanmorgen is er ook actuele reisinformatie in Google Maps te raadplegen in Nederland. Pim van der Feltz, directeur Google Benelux:

“De missie van Google is alle informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken. Google heeft niet alleen aandacht voor vraagstukken wereldwijd maar wil ook lokaal relevant zijn en we willen bijdragen aan onderwerpen die hier in Nederland leven. We zijn dan ook verheugd dat we hier in Nederland reizigers kunnen voorzien in een belangrijke behoefte: het altijd op de hoogte zijn van actuele situatie in het openbaar vervoer. Op basis van die actuele reisinformatie kan iedereen zijn persoonlijke reisplan maken en bijstellen.”

Door gebruik te maken van real-time data is het reisadvies voor woon- werkverkeer of andere geplande reizen zeer nauwkeurig. Hiermee is Nederland het eerste land ter wereld waar deze informatie beschikbaar is. Alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland, waaronder GVB en NS stellen real-time OV-informatie beschikbaar en Google werkt ook samen met OpenOV en 9292.

Informatie over vertragingen op routes en dienstregelingen van trein, bus, tram, metro en veerpont zijn vanaf nu beschikbaar bij het opvragen van reisadvies via Google Maps en via de gratis Google-app voor iOS en Android. maps