Activeer tethering op je iPhone

Sinds de iPhone 3.1 firmware update werkt tethering niet meer. In Nederland staat T-Mobile dit niet toe en daarom is het uit de Nederlandse 3.1 firmware verdwenen. Als je bij een andere telecom provider zit en wel tethering op je iPhone mag gebruiken had je tot gisteren een probleem.

Bij Apple heeft de iPhone gebruiker geen keus dat doet Apple voor je. De klant is ook geen koning dat is Apple zelf en je mag blij zijn dat je een iPhone bezit. Dat is een beetje het moraal van het tethering verhaal.

Dankzij de blacksn0w unlocktool die gisteren verschenen is kan je weer tethering gebruiken. Hoe dat moet leggen we nog een keer uit. Als je tethering gebruikt en ineens gigantische rekeningen krijgt van je provider dan weet je hoe dat komt. We hebben je gewaarschuwd.

Ten eerste gaan we er vanuit dat je succesvol de blacksn0w unlock hebt toegepast en geen problemen hebt met WiFi, GPS of YouTube. Als je die wel hebt ga je eerst naar Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in en kies Herstel netwerkinstellingen. Reset je iPhone daarna door de HOME en powerknop tegelijkertijd enkele seconden in te drukken en gebruik daarna de slider om je iPhone uit te zetten. Zet je iPhone weer aan en check of alles nu wel werkt.

De IPCC hack om tethering werkend te krijgen zit al in de blacksn0w unlocktool. Navigeer met je Safari browser naar http://help.benm.at

tether

Scroll naar benenden en kies Mobileconfigs downloads. Kies Nederland en kies het bijbehorende IPCC profiel wat bij je provider hoort. In dit geval T-Mobile want ook als je geen unlock nodig hebt kan je tethering alleen activeren via een jailbreak en de blacksn0w unlock.

foto 4

Kies de Install optie bij de bijbehorende provider en kies ok. Installeer het IPCC profiel sluit Safari en houd de HOME en de aan en uit knop ingedrukt tot je iPhone herstart. Het herstarten kan even duren.

Na het herstarten van je iPhone zet je via instellingen, Algemeen, Bluetooth aan. Maar je kan ook via USB een tethering verbinding maken. Kies in het menu Algemeen, Netwerk en kies Internet-tethering.

foto-1

Volg de instructies om een verbinding te maken tussen je computer en de iPhone. Voor een bluetooth verbinding is een eenmalige bevestiging nodig om een verbinding te maken. USB hebben we niet getest maar we gaan er vanuit dat het net zo werkt als voor de 3.1 firmware update.

foto 5

Apple zal in ieder geval niet blij worden van de gisteren verschenen unlock en de bijbehorende tethering mode is iets waar telecom providers ook niet op zitten te wachten omdat ze liever USB sticks verkopen waarmee je een internet verbinding kan maken met je Macbook of notebook.

Bij de volgende iPhone firmware update voor de iPhone is het feest weer voorbij en kan George Hotz weer opnieuw beginnen. Apple is namelijk al op zoek naar een iPhone OS Platform Security Manager, die de iPhone firmware grondig moet gaan dichttimmeren. Wij denken dat, dat weinig zin heeft omdat het een kat en muis spel blijft tussen Apple en dit keer George Hotz en de volgende keer weer het iPhone Dev Team.

apple