Aapjes kijken met een iPhone en een spiegel

Mark Rober heeft een aantal video’s op YouTube gezet waarin hij laat zien hoe je eenvoudig met een iPhone op een creatieve manier bijzondere video’s kan maken. Zijn laatste vinding is bedacht tijdens een bezoek aan de dierentuin. Door de camera aan de voorzijde van de iPhone te gebruiken wist hij al een leuk effect te bereiken omdat de apen zichzelf konden zien in het display van de iPhone. Al gauw bleek dat bij shots die heel close zijn de apen niet direct in de lens keken.

Mark kocht voor een paar dollar een spiegel, boorde een gat in het midden en bevestigde aan de achterkant van de spiegel zijn iPhone. De lens van de iPhone zit nu precies in het midden van de spiegel en net als mensen kijken ook apen graag naar zichzelf. Hieronder zie je zijn uitleg en het resultaat.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ZaOw8B_2kWY’]

Hieronder de uitleg hoe je een “gorilla” camera maakt voor een paar euro en 10 minuten werk. In de bovenstaande video zie je overigens een Orang Oetan en geen Gorilla. De maker van de video wist waarschijnlijk niet het verschil tussen een Orang Oetan en een Gorilla…. Neemt niet weg dat het een erg leuke vinding is die je morgen zo op Bokito kan testen in Blijdorp ;)

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=O1P6K_PaS0A’]