Aanraking metalen rand iPhone 4 stopt 3G internet verbinding

Een snel groeiende groep gebruikers van de iPhone 4 heeft last van wegvallende 3G verbindingen en zeer trage verbindingen op plekken waar wel gewoon 3G ontvangst zou moeten zijn. Het probleem ligt niet aan het netwerk want op dezelfde plek heeft een iPhone 3G of 3GS wel een normale 3G internet verbinding. De iPhone 4 haalt in tegenstelling tot zijn voorgangers alleen GPRS snelheden met een maximum snelheid van 30 kbps.

“my iPhone 4 is having poor voice calling and low or no 3G connection to the network”

De problemen zijn niet constant maar wel erg vervelend. Meerdere iPhone 4 gebruikers die hun toestel hebben omgeruild voor een nieuw exemplaar hebben geen verbetering kunnen constateren.

Het is niet waarschijnlijk dat de software update van Apple die over enkele weken verschijnt dit probleem gaat oplossen. De onderstaande video toont een vergelijkbaar probleem. De metalen rand rondom de iPhone 4 heeft aan de linkerkant een kleine onderbreking, door het aanraken stopt de 3G ontvangst tijdens het laden van een webpagina. Het is vergelijkbaar met de death grip en begint toch meer te lijken op een hardware fout.

Voor de bezoekers via een iPhone is de bovenstaande video niet zichtbaar . De onderstaande video is vergelijkbaar met de bovenstaande en wel te zien op de iPhone.