Aankondiging vijfde generatie iPhone rond 24 augustus en na 13 september te koop

Er zijn nog weinig analisten die denken dat we de volgende generatie iPhone over twee weken te zien krijgen tijdens de keynote die op 6 juni tijdens het WWDC zal plaatsvinden. Als het wel zo is dan heeft Apple de release goed stil weten te houden na het uitlekken van de iPhone 4 vorig jaar. Opvallend is dat ook ook de technologie website van CNN afgelopen weekend een bericht publiceerde over de iPhone 4S met weer een geheel nieuwe theorie over de uitstel van de release van de volgende generatie iPhone.

De late lanceerdatum dit jaar zou er mee te maken hebben dat Apple (onder druk van de Amerikaanse telecomproviders) de iPhone 4S pas in september gaat introduceren. Volgens het gerucht wat afkomstig is van analisten gaan de Amerikaanse telecomproviders T-Mobile, Sprint, Verizon en AT&T tegelijkertijd de iPhone 4S in september verkopen. Op dit moment is de iPhone exclusief verkrijgbaar via AT&T en Verizon. De iPhone 4S zal voorzien zijn van HSPA+ en de LTE, Long Term Evolution standaard krijgen we pas volgend jaar in de iPhone 5.

Via de Amerikaanse telecomprovider is ook een document uitgelekt met een verwijzing naar een 64GB iPhone 4.

Tot slot heeft analist Gene Munster van Piper Jaffray een overzicht gemaakt waaruit blijkt dat de volgende generatie iPhone pas over een paar maanden verschijnt. Daarmee sluit Munster zich aan bij andere analisten die ook vermoeden dat Apple de volgende generatie iPhone pas in september gaat lanceren. Volgens Munster zaten er de afgelopen 4 jaar altijd zo’n 79 dagen na Apple’s iOS software event en de aankondiging van een nieuwe iPhone. De verkoop van een nieuwe iPhone start gemiddeld zo’n 99 dagen na het iOS software event. Het iOS software event zal dit jaar plaatsvinden tijdens het WWDC op 6 juni en daarom verwacht Munster dat de nieuwe iPhone pas op zijn vroegst op 13 september te koop zal zijn.

13 september is een dinsdag en aangezien Apple de verkoop van een nieuwe iPhone meestal op een vrijdag start ligt 16 september meer voor de hand. Vanaf dat moment koop je waarschijnlijk een verbeterde iPhone 4, de iPhone 4S met een groter display, A5 processor, meer geheugen en voorzien van HSPA+