Aangifte 2014 via iOS app is net zo’n puinhoop als online aangifte doen

Nadat eerder vandaag de website van de Belastingdienst offline ging omdat er maar slechts 10.000 personen tegelijkertijd aangifte kunnen doen besloten we het zojuist te proberen via de Aangifte 2014 app van de fiscus die je hier kan downloaden via de App Store.
aangifte 2014
De schermafbeeldingen zien er veelbelovend uit en volgens de begeleidende tekst haal je eenvoudig met je DigiD de gegevens op die al bij de fiscus bekend zijn. Het komt er op neer dat je deze gegevens alleen nog maar hoeft te controleren.  Dat klinkt mooi maar in de praktijk is het net zo’n chaos als het online invullen van je gegevens.
fiscus 2014
Na het openen van de app krijg je te zien dat er al een update van de app is. Dat ziet er positief uit dat de fiscus zelfs op zondag bugs uit de software haalt maar het is helaas een link naar het einde van de Aangifte 2014 app als je op updaten klikt. De app verwijst je door naar een pagina van de Amerikaanse App Store waarna je te zien krijgt dat de update niet is gevonden. We gaan morgen maar vragen of ze een aangifte op papier kunnen opsturen in zo’n mooie blauwe enveloppe. Als je meer geduld hebt dan wij dan heb je tot 1 mei de tijd om je aangifte te uploaden want de inzendtermijn is dit jaar met een maand verlengd.