94% van de Fortune 500 werkt inmiddels met een iPhone of een iPad

Als je op een hoger level deelneemt aan vergaderingen in het bedrijfsleven zal je het afgelopen jaar gemerkt hebben dat de eigenaren van een BlackBerry en een Android tablet op één hand te tellen zijn. Iedereen die op enig niveau in het bedrijfsleven werkt, werkt inmiddels met een iPhone en/of een iPad. Apple CEO Tim Cook benadrukte dit ook eerder deze week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers:

“94% van de Fortune 500 werkt inmiddels met, of test iOS devices zoals de iPhone en de iPad”.

Dat klinkt mooi via één bron maar hofleverancier in mobiele oplossingen voor het bedrijfsleven, Good Technology onderschrijft deze cijfers. Uit een analyse van Good’s smartphone en tabletdatabase in de eerste drie maanden van 2012 blijkt dat 37% van de nieuwe gebruikers in het bezit is van een iPhone 4S (vier maal zoveel als andere smartphones). De iPad 2 activeringen in de eerste drie maanden van dit jaar die gebruik maken van de diensten van Good Technology scoren een percentage van 17.7%. De nieuwe iPad scoort lager met slechts 4.3% omdat die tijdens deze meting pas twee weken verkrijgbaar was.

Uit de analyse van Good Technology blijkt dat in het eerste kwartaal van 2012 maar liefst 97.3% van de zakelijke gebruikers inmiddels gebruik maakt van een iPad:

“iPads collectively represented roughly 97.3 percent of its tablet activations for Q1 2012”.

Cook was dus erg bescheiden bij de presentatie van de kwartaalcijfers en de opmars van iOS in het bedrijfsleven is niet meer te stoppen. Uit het onderzoek blijkt ook dat de iPhone 4S en de iPad 2 de meest voorkomende combinatie is op de werkvloer.