8% van alle mobiele telefoons die wereldwijd verkocht worden is een iPhone

Dat de verkoop van de iPhone in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van dit jaar daalde met 12% komt waarschijnlijk deels door de komst van een nieuwe iPhone later dit jaar. Volgens analisten schroeft Apple door de verminderde verkoop de productie van de iPhone 4S op dit moment ook terug met zo’n 20 tot 25%. Dit zagen we ook vorig jaar gebeuren maar na een release van de iPhone 4S trok de verkoop weer aan.

Apple hoort op dit moment tot de top 3 fabrikanten die wereldwijd de meeste smartphones weten te verkopen. Zo’n 8% van alle mobiele telefoons die wereldwijd verkocht worden is een iPhone. Dit blijkt uit een raming van onderzoeksbureau Gartner die in het eerste kwartaal van 2012 is gehouden.

Apple verkocht 33.1 miljoen iPhones en haalde daarmee een marktaandeel op de mobiele telefoonmarkt van 7.9%. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Toen verkocht Apple 16.8 miljoen iPhone en behaalde daarmee een aandeel van 3.9% van alle mobiele telefoons die wereldwijd zijn verkocht.

In het eerste kwartaal van 2012 stootte Samsung concurrent Nokia van de troon die marktleider was sinds 1998. Samsung wist 86.6 miljoen telefoons te verkopen en haalde daarmee een marktaandeel van 20.7%. In het eerste kwartaal van 2012 zijn er wereldwijd 144.4 miljoen smartphones verkocht en dat is een stijging van 44.7% ten opzichte van vorig jaar. Apple en Samsung hebben samen 49.3 procent van de smartphone markt in handen.