59% van de iPhone gebruikers koopt weer een iPhone

iPhone gebruikers zijn zeer tevreden over hun toestel. Uit een onderzoek blijkt dat 59% weer kiest voor een iPhone als hun huidige iPhone het begeeft of als het abonnement is afgelopen. Gebruikers van een iPhone zijn daarmee zeer trouwe gebruikers want bij Blackberry gebruikers ligt het percentage op 45%, bij Android op 28%, bij Nokia op 24% en bij gebruikers van een Microsoft smartphone koopt slechts 21% weer een Windows smartphone. De nieuwe Windows 7 smartphone is overigens nog niet meegenomen in het onderzoek dus er is nog hoop voor Microsoft.

Volgens Ryan Garner die het onderzoek heeft gehouden blijkt dat vooral de betrouwbaarheid van een smartphone belangrijk is. Als de gebruiker niet tevreden is kost dat loyaliteit wat uiteindelijk zal resulteren in het overstappen naar een ander merk.

Het onderzoek is gehouden onder 2,653 gebruikers van mobiele telefoons in China, Brazilië, Engeland, Spanje en de Verenigde Staten. Het volgende toestel van 37% van de ondervraagden zal een smartphone zijn.

Bron: AppleInsider