5% van de Apple Stores heeft de iPhone 4 nog te koop

Chris Whitmore van de Deutsche Bank heeft het afgelopen weekend hard gewerkt voor zijn investeerders om een indicatie te kunnen krijgen over de verkoop van de iPhone 4. Eerst heeft hij zelf 4 uur in de rij gestaan bij de Apple Store in San Francisco om zijn eigen gereserveerde iPhone 4 op te halen, vervolgens heeft hij samen met zijn collega’s contact opgenomen met 100 Amerikaanse en Europese Apple Stores en retail-partners. Doel was om een indicatie te krijgen hoe snel de iPhone 4 verkoopt.

De resultaten heeft hij vanmorgen gepresenteerd aan zijn cliënten die voornamelijk aandeelhouders zijn van het inmiddels zeer populaire aandeel Apple. Volgens Whitmore was 60% van de Apple Stores vorige week donderdag op de dag van de lancering van de iPhone 4 al door zijn voorraad heen. De retail-partners zoals Best Buy in de VS, O2 en Car-Phone Warehouse in het Verenigd Koninkrijk, plus Orange in Frankrijk waren afgelopen donderdag volledig door hun voorraad heen. Donderdag nacht heeft Apple nog wat iPhones aangeleverd bij de retail-partners voor de verkoop op vrijdag maar die voorraad is inmiddels ook op.

Afgelopen vrijdag was de voorraad bij 90% van de Apple Stores op. Zaterdag was er nog maar bij 5% een iPhone 4 te koop. Het is op dit moment onduidelijk wanneer de Apple Stores weer een nieuwe voorraad binnen krijgen.

Bron: Fortune