425.000 iPhones in Nederland waarvan 125.000 niet op T-Mobile netwerk

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat er op dit moment zo’n 425.000 iPhones in Nederland gebruikt worden. T-Mobile, de enige officiële aanbieder van de iPhone in Nederland, heeft bijna 300.000 iPhones van Apple op zijn netwerk. Op het netwerk van KPN zitten ongeveer 60.000 iPhones en bij Vodafone bijna 50.000. T-Mobile wil de cijfers niet bevestigen maar gaat dat doen bij de presentatie van de jaarcijfers eind februari.

De 125.000 iPhones zijn voor het allergrootste deel geïmporteerde, simlockvrije iPhones of eerste generatie iPhones afkomstig uit de VS die zijn gejailbreakt en unlocked. KPN biedt aan speciaal gewaardeerde klanten sinds kort iPhones aan. Maar dat zijn er “eerder honderden dan duizenden”, vertelt de woordvoerder van KPN aan Webwereld. Vodafone wil geen commentaar geven op de enquête, omdat dat “concurrentiegevoelige informatie” is, meldt de woordvoerster.

De iPhone is een succes in Nederland en dus niet alleen bij T-Mobile:

Zo kost een 16GB iPhone 3GS met een i-150 abonnement bij T-Mobile met een looptijd van 24 maanden € 871,25 inclusief € 52, 50 aansluitkosten.

Via bijvoorbeeld iPhone Service Point is dezelfde 16GB iPhone 3GS simlock vrij te koop voor € 749,- die vervolgens te combineren is met elk gewenst abonnement of zakelijke simkaart.

Zo heeft Vodafone een speciaal iPhone Super Sim only abonnement vanaf € 13,50 per maand met 200 belminuten en een databundel t.w.v. € 9,50 per maand.

En als je weinig gebruik gaat maken van de internet functies en alleen af en toe wat wil surfen op het web en e-mail gaat ophalen dan kan je ook overwegen om via Telfort een Sim Only abbonement af te sluiten. Je maakt dan gebruik van het KPN netwerk maar bent wel gebonden aan een fair use policy voor het gebruik van data. Bij een 2-jarig abbonement kost dat € 8,45 per maand maar het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten met een looptijd van 12 maanden dan stijgt de prijs naar € 9,45 per maand. KPN heeft dit Sim Only abonnement ook maar dan betaal je € 22,50 per maand.

Enquête via: Webwereld