4-inch iPhone moet iPhone 5s opvolgen en krijgt een behuizing van metaal

Het gerucht over een 4-inch iPhone duikt regelmatig op maar tot nu toe zijn er niet echt concrete aanwijzingen dat Apple op korte termijn ook daadwerkelijk zo’n iPhone gaat lanceren. De gerespecteerde KGI Securities analist Ming-Chi Kuo doorbreekt dat vandaag en voorspelt dat Apple in de eerste helft van 2016 een 4-inch iPhone op de markt gaat brengen. Dat is een beetje een gerecyclede analyse omdat Kuo dat ook al heeft gedaan in april van dit jaar.

De 4-inch iPhone moet je zien als de opvolger van de iPhone 5s en het toestel zal voorzien worden van de krachtige A9 chip die nu ook in de iPhone 6s zit. Om nog enig onderscheid te houden tussen de toestellen zal de 4-inch iPhone niet voorzien worden van 3D Touch. De behuizing van het toestel zal niet van plastic zijn maar van metaal, vermoedelijk aluminium.

Kuo voorspelt ook dat de iPhone 7 een A10 chip krijgt maar dat is niet zo nieuwswaardig. We kunnen nu ook wel voorspellen dat de iPhone 8 een A11 chip krijgt. Daarnaast zal de 4.7-inch iPhone 7 voorzien zijn van 2GB RAM en de 5.5-inch iPhone 7 Plus krijgt 3GB RAM geheugen. Dat laatste is wel nieuw.
iphone 7