3FM Serious Request Stop Malaria apps nu in de App Store

3FM de pop en rockzender van de Publieke Omroep heeft twee iPhone applicaties gelanceerd. 3FM Serious Request waarmee je altijd en overal naar 3FM kan luisteren via een 3G of een WiFi verbinding en Stop Malaria, 3FM Serious Request, een spel dat gemaakt is ter ere van de Serious Request tegen malaria. DJ Bart Arens had de eer om als eerste het iPhone spel via Twitter wereldkundig te maken:

“Een minuut geleden is de 3FM Serious Request Stop Malaria Game live gegaan in de iPhone App Store! In het spel scheur je als Rode Kruis-medewerker met een terreinwagentje door Afrika om zoveel mogelijk muskietennetten uit te delen aan mensen langs de kant van de weg. Hoeveel bescherm jij er tegen Malaria? Om te zorgen dat al het geld naar ‘t goede doel gaat (en niet 30% naar Apple) is de game gratis maar kun je geld overmaken met behulp van een ‘donate’ knop in de applicatie”.

req

Het spel is gratis te downloaden in de app store en je kan via het spel ook geld doneren voor Serious Request Stop Malaria. Doneren kan ook via deze link: www.3fm.nl/doneer De 3FM player applicatie is ook gratis. Je kan er mee naar 3FM luisteren en er zit een link in naar de 3FM website. Doel van de applicatie is voorlopig dat je altijd en overal kan luisteren naar 3FM en Serious Request. 3FM gaat later de applicatie uitbreiden met andere dingen.

req3

BNN-presentator Coen Swijnenberg maakte via Twitter bekend dat de drie presentatoren van de 3FM-actie Serious Request dit jaar worden opgesloten in het glazen huis door Prinses Máxima. De drie dj’s van het radiostation maken daarna en week lang non-stop radio vanuit het glazen huis in op de Grote Markt in Groningen. Van 18 december tot en met 24 december. Zes dagen lang eten ze niet en maken ze onafgebroken radio. Luisteraars kunnen betaald een plaatje aanvragen of zelf acties bedenken om ook geld in te zamelen voor malariabestrijding.

Maandag 7 december wordt bekend welke DJ’s het Glazen Huis ingaan. Nieuw dit jaar is de Kom Zelf In Actie Dag, op 10 december. De leukste, origineelste acties krijgen dan steun van de Glazen Huis-DJs, die komen dan persoonlijk een handje meehelpen.

Bron: Seriousrequest.3fm.nl en NOS