38% van gejailbraikte iPhones gebruikt illegale software

Pinch Media heeft onlangs op de 360iDev conferentie bekend gemaakt hoe het gesteld is met de software piraterij van applicaties die te koop zijn in de App Store. Pinch Media is applicaties gaan tracken van software ontwikkelaars en daaruit blijkt dat 60% van de software gratis te downloaden is op het internet en niet wordt verkocht via de App Store.

Uit het onderzoek blijkt dat 38% van de gejailbraikte iPhone en iPod touch gebruikers gebruik maakt van illegale software die niet gekocht is via de App Store. Pinch Media heeft een database met gegevens van 4 miljoen gejailbraikte iPhone en iPod touch gebruikers. 1,5 miljoen van die gebruikers maakt gebruik van software uit de App Store waarvoor nooit betaald is.

Gebruikers van illegale iPhone software zitten vooral in China, Rusland, Brazilie, en Mexico. De minste gebruikers van illegale iPhone software zitten in de Verenigde Staten en Engeland. Nederland komt ook voor op de lijst en scoort 10%.

piracy

Het gebruik van de illegale software is vooral hoog vlak na de installatie van de software maar het gebruik daalt sneller in tegenstelling tot gebruikers die gewoon betalen voor hun software. Volgens Pinch Media komt dit doordat de gebruiker veel meer illegale programma’s voor de iPhone gebruikt waardoor hij uiteindelijk minder gebruik maakt van de applicatie. Mensen die gericht een applicatie kopen in de App Store maken er ook meer gebruik van.

Het “try before you buy” motto dat veel illegale software websites gebruiken is onzin. Slechts 7.4 procent van de gebruikers van illegale software gaat daadwerkelijk over tot de aankoop van een programma na een test periode.

install

Voor software ontwikkelaars is het onderzoek van Pinch Media slecht nieuws. De cijfers van Pich Media zijn waarschijnlijk nog hoger omdat de gemiddelde jailbreaker er wel voor zorgt dat hij niet getracked wordt.

60 procent van de applicaties die gebruik maken van de Pinch Media tracker is gekraakt en is gratis te downloaden via illegale iPhone software websites.

Bron: Appadvice.com