3000 berichten op iPhone Nieuws Blog en een defecte iPhone 4

Gisteren publiceerde ik bericht 3000 op iPhone Nieuws blog. 3000 berichten over ons favoriete Apple product de iPhone en de aanverwante Apps plus de dagelijkse wetenswaardigheden over de iPhone. Soms met enige cynisme maar dat komt omdat ik geen commerciële buikspreekpop van Apple en T-Mobile ben.

De afgelopen week is met de komst van de iPhone 4 het cynisme wel aan het groeien. Ik ben inmiddels ook al uitgemaakt voor iPhone hater. Dat is natuurlijk onzin maar toen ik na de eerste iPhone 4 reviews constateerde dat er iets niet goed was met de iPhone 4 lag de rest van de blogosphere nog te slapen. Waarom zet Apple een product op de markt wat niet goed werkt bij sommige iPhone 4 gebruikers? Hoe is dat mogelijk? Is het een hardware fout? Kan je het met een update oplossen? Waarom heeft niet iedereen er last van? Waarom komt Apple niet met een oplossing? Het zijn allemaal vragen waarop ik geen antwoord kan geven. Apple ziet het vooralsnog zelf niet echt als een probleem en doet het af alsof zij niet de oorzaak van het probleem zijn.

Een week na de lancering van de iPhone 4 is het ontvangst probleem nog steeds niet opgelost. Persoonlijk ken ik in Nederland inmiddels zo’n 20 mensen met een iPhone 4 die het probleem ook hebben. Als ik ze vraag wat ze er van vinden zeggen ze dat ze de ontvangst problemen oplossen door de iPhone anders vast te houden en een aantal gebruikt ook de bumpers van Apple. De rubberen randjes die Apple ineens bij de vierde generatie iPhone is gaan maken. Toeval? Cynisme? Apple kan het ook gewoon bedacht hebben om krassen op het glas van de iPhone 4 te voorkomen en niet om het ontvangst probleem van de iPhone 4 op te lossen zoals veel mensen denken.

Ondertussen blijft het stil in Cupertino en laat Steve Jobs per mail weten dat je de iPhone 4 anders moet vasthouden. Daarbij liet Apple aan een Amerikaans blog weten dat iedere GSM last heeft van deze problemen. Om het te verhelpen kan je volgens Apple het beste een bumper gebruiken. De meeste mensen hopen nog steeds op de iOS 4.01 software update voor de iPhone 4 die de death grip zou kunnen oplossen. Door kalibratie van de baseband zou het ontvangst van de signalen beter moeten worden.

Dagelijks krijg ik ook de vraag of ik er een ga kopen? Als ik vorige week donderdag tijd had gehad was ik zeker naar Londen of Parijs gegaan om er een te kopen. Door chronisch tijdgebrek is dat nog steeds niet gelukt maar ik kan de iPhone 4 op dit moment niet echt aanraden. Dit omdat het volstrekt onduidelijk is of het om een hardware probleem gaat of dat het eenvoudig oplosbaar is met een software update.

Ondertussen schrijft de hele wereld over de iPhone 4. Een iPhone waarmee je niet kan bellen en dat Apple de problemen niet wil oplossen. Dat laatste lijkt me sterk maar het duurt wel erg lang en voor een iPhone fan zijn die berichten niet echt leuk om te lezen. Zoals ik al eerder heb geschreven neemt het consumenten vertrouwen in Apple internationaal af en zal de gemiddelde consument die binnenkort een smartphone gaat kopen niet voor een iPhone 4 kiezen. Een Apple fan zal dat op dit moment nog wel doen omdat het vertrouwen in Apple er nog wel is. Het is wel treurig om te zien dat Apple een week na de lancering van de iPhone 4 nog niets heeft gedaan om het consumenten vertrouwen terug te winnen en als iPhone fan baal ik daar natuurlijk ook van. Op naar de volgende 3000 berichten met hopelijk snel positief nieuws over de iPhone 4 en nog veel meer mooie aanverwante iPhone producten, Apps en nieuwe iPhones.