2500 medewerkers van Europese Commissie kunnen kiezen tussen iPhone of HTC

De Europese Commissie gaat haar en deel van haar werknemers uitrusten met smartphones van Apple en HTC. Sinds 2003 gebruikt de Europese Commissie PDA’s van Q-Tek (later HTC), maar in 2008 werd er op zoek gegaan naar nieuwe toestellen. Uit de evaluatie en aanbesteding die daarop volgde, kwamen niet de BlackBerry’s als meest geschikte toestellen voor voice en mail bovendrijven, maar wel de smartphones van Apple en HTC volgens de woordvoerder van de Commissie:

“Beide merken kwamen als meest geschikt uit onze evaluatie”

De keuze voor iPhone en HTC duurde lang vanwege veiligheid, financiële impact, duurzaamheid, integratiemogelijkheden in de infrastructuur van de Commissie, en vooral de openheid voor nieuwe ideeën en technologieën. Ongeveer 2500 van de 32.000 werknemers van de Europese Commissie mogen in de komende weken kiezen tussen een iPhone of een HTC.

Neelie Kroes heeft al gekozen zagen we onlangs in het NOS Journaal. Naast haar Nokia om gewoon te bellen gebruikt ze een BlackBerry en een iPhone. Kroes is momenteel Europees Commissaris belast met de portefeuille Digitale agenda. Zij is een van de zeven vicevoorzitters van de Europese Commissie.

Bron: Datanews.be