18% van alle diefstallen in New York in 2013 waren Apple producten

New York City is het afgelopen jaar een stuk veiliger geworden als je tenminste niet in het bezit was van een iPhone of een iPad. Voormalig burgemeester Michael Bloomberg liet eind 2012 al weten dat de criminaliteit in New York met 3.3% was toegenomen door de ontvreemde Apple producten. Als je de ontvreemde Apple producten in New York zou wegstrepen dan zou er ten opzichte van 2011 minder criminaliteit zijn geweest in New York.

Het afgelopen jaar was er weer een vermindering van het aantal diefstallen als je de ontvreemde Apple producten niet meetelt. Nog steeds worden de meeste iDevices in het openbaar vervoer en in de metro gestolen. Vooral op momenten dat gebruikers van een iDevice niet op hun omgeving letten. Een woordvoerder van de NYPD (politie) in New York laat aan de Wall Street Journal weten dat er vorig jaar 13% meer electronica is gestolen ten opzichte van 2012. Gebruikers van Apple producten zijn daarbij opvallend vaak slachtoffer van diefstal.

Apple producten zijn zo populair onder criminelen dat de NYPD het aantal diefstallen per device is gaan bijhouden. In 2013 waren Apple producten goed voor een percentage van 18% van alle diefstallen in New York. Dat zijn meer dan 8465 devices. In In 2002 ging het nog om 25 diefstallen van Apple producten maar toen liep er nog (bijna) niemand op straat met Apple producten en had je slechts een handjevol PowerBook G4 gebruikers. Nu looptijd vrijwel iedereen op straat rond met een iPhone of een iPad en dat is blijkbaar nog steeds het het walhalla voor boefjes.

Sinds 2009 kunnen iDevice gebruikers via de gratis “Find My iPhone” app hun iDevice traceren en op afstand wissen. Apple verbeterde deze functie vorig jaar zodat een gestolen iDevice met een geactiveerde Find My iPhone functie niet meer te gebruiken is na diefstal of verlies.

NY