15 frames per seconde met Qik VideoCamera voor de iPhone 2G en 3G

Qik VideoCamera heeft een update gekregen waardoor het nu mogelijk is om video op te nemen met een framerate tot maximaal 15 frames per seconde. Tijdens de lancering van de applicatie was maximaal 7 frames per seconde mogelijk dus een aanzienlijke verbetering.

Daarnaast kan je nu zoomen, registreren in landscape mode en real-time effecten toepassen. De opname van het geluid is ook beter geworden en de helderheid is aan te passen. Video bestanden zijn via e-mail te delen en een update om video’s te delen via facebook komt volgende week. In een latere update zal het ook mogelijk zijn om video te delen via Twitter, YouTube en Qik.com.

De video’s worden opgeslagen in de Camera Roll van je iPhone en je kan tot maximaal 1 uur video opnemen. Net als met een iPhone 3GS zijn de video bestanden later via iPhoto te importeren. Zo maak je van de iPhone 2G of 3G bijna een iPhone 3GS voor minder dan een euro. De kwaliteit is natuurlijk wel minder. De iPhone 3GS kan video opnemen met VGA kwaliteit tot 30 frames per seconde.

Qik VideoCamera is te koop via de App Store voor € 0,79

qik video cam