12-megapixel iSight camera van iPhone SE kan 4K-video’s registreren en is vanwege zijn prijs een GoPro killer

Gisteren zagen we de introductie van de nieuwe iPhone SE. Als je denkt dat dit slechts een update is van de iPhone 5s dan moeten we je teleurstellen. Vanwege zijn prijs vanaf $399 in de Verenigde Staten en de waanzinnig goede 12-megapixel iSight-camera die in staat is om 4K-video’s te registreren is het ook meteen de ultieme GoPro killer. De eerste aankondigingen van waterdichte LifeProof cases voor de iPhone SE liggen al in onze inbox.

De krachtige A9 processor is in staat om opgenomen 4K-video’s meteen te bewerken en eenvoudig te delen. We zijn nog steeds benieuwd naar de GoPro Hero5 maar de iPhone SE heeft naast de prachtige camera nog veel meer in huis en dat gaat GoPro waarschijnlijk niet overtreffen….

In Nederland is de prijs van de iPhone SE helaas wat hoger (€489) dan in de Verenigde Staten. Een nieuwe GoPro Black Edition kost hier (€429) maar in de VS is de iPhone SE qua prijs en prestaties een absolute GoPro killer.

De iPhone SE is in staat om 4K-video (3840 x 2160 pixels) met 30 frames per seconde te registreren. Tijdens de opname kan je 8-megapixel foto’s nemen. Daarnaast de reguliere video normen zoals 1080p HD-video met 30 bps of 60 bps. Slowmotionvideo in 1080p met 120 beelden per seconde of 720p met 240 bps.

1080p en 720p video en timelapse-video zijn standaard voorzien van videobeeldstabilisatie en alle video’s hebben continue autofocus met een verbeterde ruisonderdrukking.
iPhone SE