12 inch MacBook heeft geen ventilator meer nodig

Uit een bericht op het Chinese Weiphone forum blijkt dat Apple druk bezig is met de voorbereidingen voor de lancering van nieuwe MacBooks.

De auteur van het bericht wist eerder ook al foto’s en informatie te lekken die later juist bleek te zijn. Nu gaat het o.a. om een 12″ MacBook met een nieuw trackpad zonder mechanisch klik systeem en koeling is niet meer nodig want in de MacBook zit geen ventilator meer.

Als je van plan bent om een nieuwe MacBook Air te kopen dan kan je beter even wachten want er komen binnenkort nieuwe updates aan. Nieuwe MacBook Pro’s worden pas in september verwacht.

In het bericht staat ook informatie waaruit blijkt dat de iWatch nog in een prototype stadium is. Dat sluit aan bij andere voorspellingen waaruit blijkt dat de iWatch op zijn vroegst eind dit jaar zal worden gelanceerd.

Geruchten over een 12″ MacBook verschenen vorig jaar in oktober voor het eerst via analist Ming-Chi Ku van KGI Securities. Hij had het destijds over een 12 inch MacBook met een Retina display:

We expect the unprecedented 12″ model will boast both the portability of the 11″ model, and productivity of the 13″ model. The high resolution display will also offer the outstanding visual experience of the Retina MacBook Pro. The offering will likely be lighter and slimmer than the existing MacBook Air to further highlight ease of portability in the cloud computing era.

20140322-075247.jpg