Zwitserland heeft de hoop op de iPad al opgegeven

Net als Nederland behoort Zwitserland tot de landen waar Apple weinig hardware verkoopt en daardoor dus helaas onderaan de lijst komt te staan van de landen waar de iPad als eerste te koop zal zijn.

Zwitsers konden zich tot vorige week inschrijven op de Swisscom website om een notificatie per email te ontvangen als er een iPad release datum bekend zou zijn. Inmiddels is die pagina verdwenen. Tegenover een Zwitserse krant liet Swisscom weten dat ze niet zeker weten wanneer Apple de iPads gaat leveren en dat ze daarom de email notificatie service van de website hebben gehaald.

Wanneer de iPad officieel in Nederland te koop zal zijn is nog steeds onduidelijk, net zoals in Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en Engeland. Apple kondigde eerder aan dat de iPad eind april te koop zou zijn in o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië en engeland maar ook daar wacht men nog steeds op de officiële release datum.

Apple Duitsland heeft 75.000 iPads in Cupertino besteld, terwijl er vraag blijkt te zijn naar 250.000 iPads. Apple Duitsland is na Engeland de grootste afnemer van Apple producten in Europa. De enorme belangstelling voor de iPad bij onze oosterburen lijkt dus al invloed te hebben op de Zwitserse iPad release datum.

Bron: Appadvice.com