zorgmedewerkers beheren elektronisch cliëntendossier via iPad

AriënsZorgpalet heeft na een drie weken durende pilot besloten om iPads in te zetten voor het beheer van het elektronisch cliëntendossier (ECD). De organisatie heeft meerdere oplossingen bekeken en onderzocht maar de keus viel uiteindelijk op de iPad. Die blijkt het meest geschikt om snel een eenvoudig om met het ECD te kunnen werken. Bestuurslid Jan van der Linde:

“We zochten naar een middel dat voor zorgmedewerkers het werken met het ECD zo eenvoudig mogelijk maakt. In eerste instantie is gekeken naar een COW (Computer On Wheels). Het geselecteerde model bleek te kleine wielen te hebben waardoor deze moeilijk te verplaatsen is op het tapijt. Daarnaast waren er twijfels over de duurzaamheid van de bijbehorende laptop. Dus moesten we op zoek naar een alternatief.”

Minke Klein Willink, persoonlijk begeleider van een verpleegafdeling, is een van de deelnemers aan de pilot.

“De iPad heeft een handig formaat en is licht in gewicht. Het is even wennen om ermee te werken, maar je hebt het snel genoeg onder de knie. Het mooie is, dat je de cliënt kunt laten zien welke gegevens er van hem of haar aanwezig zijn of worden bewerkt. Je kunt de iPad zo neerzetten dat zij kunnen meekijken. Wil je niet dat anderen meekijken, dan kun je het zodanig voor je neerzetten dat meelezen nauwelijks mogelijk is. En dat is natuurlijk wel belangrijk als het om cliëntgegevens gaat.”

AriënsZorgpalet gaat 100 iPads aanschaffen zodat alle zorgmedewerkers van de organisatie nog dit jaar kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijkheid van de iPad.

Bron: Zorgvisie.nl