WordPress iOS4 update voor de iPhone en iPad

De universele WordPress applicatie voor de iPhone en de iPad heeft een update gehad en is nu compatible met iOS 4. De vorige WordPress versie verscheen al gauw na de release van de iPad maar er zaten een aantal vervelende bugs in. Zo was het niet mogelijk om tekst te kopiëren van bijvoorbeeld een RSS feed naar de WordPress iPad applicatie en daarmee was de populaire blog tool voor de meeste WordPress bloggers onbruikbaar. Ook bewaarde de WordPress App na het afsluiten de tekst niet waardoor je ineens alles kwijt was. In de nieuwe WordPress 2.5 for iOS 4 update is dat opgelost.

Reacties bewerken

Het bewerken, wissen en regareren op reacties werkt eenvoudig en goed. Als je meerdere reacties wil goed of afkeuren dan werkt de vernieuwde interface ook handiger.

Berichten schrijven

het bewerken en schrijven van berichten inclusief het invoegen van afbeeldingen werkt goed. Het invoegen van een link kan zonder enige kennis van HTML. Het schrijven van berichten werkt met WordPress for iPad het beste  in landscape mode inclusief de ingebouwde Nederlandse spellingcontrole van iOS 4.

Naast de bovenstaande verbeteringen zijn er nog meer niet nader genoemde bugs verholpen en is de applicatie alvast aangepast voor het Retina display van de iPhone 4.

WordPress 2.5 is gratis verkrijgbaar via de App Store.