WiFi iPad 2 met een iPhone 4 plus Persoonlijke Hotspot of een iPad 2 met 3G?

Mocht je een van de gelukkigen zijn die gebruik kan maken van de Persoonlijke Hotspot functie van de iPhone 4 dan is die functie natuurlijk zeer goed te gebruiken in combinatie met een MacBook, Pro, Air of een iPad. Omdat je volgende week in Nederland en België ook de iPad 2 kan kopen hierbij een alvast een tip waarom een Wi-Fi-only iPad 2 in combinatie met een iPhone 4 soms handiger is dan een 3G iPad 2.

Om gebruik te kunnen maken van de Persoonlijke Hotspot functie op een iPhone 4 ga je via Instellingen naar persoonlijke hotspot, Schakel de persoonlijke hotspot in door het schuifje naar links te bewegen en kies in het pop-up venster dat je een verbinding wil aanbieden via Bluetooth. In het menu Wi-Fi-toegang stel je een wachtwoord in en klik op gereed.

Op je iPad (2) ga je naar instellingen en onder het menu Wi-Fi selecteer je iPhone 4 en toets je het wachtwoord in van de Persoonlijke hotspot en kies Verbind op je toetsenbord. Je hebt nu een internet verbinding op je iPad. Na gebruik deactiveer je de Persoonlijke Hotspot functie weer op je iPhone 4 en schakel je Bluetooth uit. Je kan de Persoonlijke Hotspot overigens ook aan laten staan als je er regelmatig gebruik van maakt want de hotspot schakelt na enige tijd vanzelf op een stand-by mode die weinig energie gebruikt.

Als je al in het bezit bent van een iPhone 4 met een werkende Persoonlijke Hotspot functie bespaar je al gauw zo’n €100 bij de aankoop. Nadeel is dat de Wi-Fi-only iPad 2 geen volwaardige GPS aan boord heeft en dat je bij KPN officieel geen gebruik mag maken van deze functie. Vodafone vraagt er €15 per maand voor en T-Mobile gaat deze functie mogelijk tegen betaling vrijgeven.