Wetenschappers gebruiken iPad voor archeologisch onderzoek in Pompeii.

Apple heeft een mooi voorbeeld op de website geplaatst van het gebruik van de iPad bij archeologisch onderzoek in Pompeii. Het is een van de best bewaarde Romeinse steden en sinds de 18e eeuw worden er al archeologische opgravingen verricht. Pompeii staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is nog steeds een van de belangrijkste gebieden voor archeologisch onderzoek. De gegevens van de onderzoekers zijn van onschatbare historische waarde en dankzij de iPad hebben sommige onderzoekers al een jaar werktijd weten te besparen door gegevens direct te verwerken en niet achteraf.

“The recovery of invaluable information from our Pompeian excavations is now incalculably faster, wonderfully easier, unimaginably more dynamic, precisely more accurate, and robustly secure.”

Wetenschappers in Pompeii gebruiken de iPad bij het onderzoek in het veld om aantekeningen te maken en voor schetsen. Daarbij maken ze gebruik van Pages, FileMaker to go, iDrawOmniGraffle en de standaard iPad applicatie om foto’s te bekijken.  Het volledige verhaal over de archeologen en het gebruik van de iPad kan je hier lezen.