Wederom gerucht dat Retina iPad mini pas in 2014 verschijnt

Geruchten zijn maar geruchten maar volgens marktonderzoeksbureau IHS iSuppli komt de Retina iPad mini pas in 2014 op de markt. De huidige productie volumes bij fabrikanten van Retina displays zouden niet toereikend zijn voor de massaproductie van de Retina iPad mini. De massaproductie van de iPad 5 ligt op schema voor een release in oktober.

While Apple’s iPad 5 looks to be on schedule for an October release, that’s not the case for the Retina version of the Mini. The Retina Mini looks less certain for that time. Manufacturing volumes on that would match better with a first quarter 2014 launch.

Volgens het bericht is het ook mogelijk dat Apple de Retina iPad mini volgende maand wel gaat aankondigen maar dan zal de release pas veel later zal zijn en de verkrijgbaarheid minimaal. Een andere optie is dat Apple de iPad mini voorziet van een upgrade zonder Retina display en dat de Retina iPad mini pas in het eerste kwartaal van 2014 op de markt komt.

iPadmini spacegreyHet gerucht over de release van de Retina iPad mini in 2014 zagen we overigens in juli ook al voorbij komen. Wat wij horen is dat Apple de lancering van de iPad mini met Retina display wil uitstellen omdat anders niemand meer een grotere iPad 5 met Retina display koopt. Iets wat we trouwens vorig jaar ook al zagen gebeuren na de lancering van de non-Retina iPad mini. Zoals we ook al eerder schreven moet je niet vreemd opkijken als Apple dit jaar in oktober eerst nog een iets verbeterde iPad mini gaat lanceren met een 64-bits A7 chip zonder Retina display.

mini2Ondertussen zien we steeds meer behuizingen opduiken van de iPad mini 2 in de kleur Space Grey met een Touch ID vingerafdrukscanner.

golddiggers

De Chinese website DoNews heeft vandaag ook een primeur en toont een iPad mini in een champagne kleur met een Touch ID vingerafdruksensor. Nou maar hopoen dat die nep is…