Wall Street Journal: Apple gaat iPad mini lanceren tijdens een extra Special Event in oktober

Eerder deze week dook een gerucht op dat Apple twee aparte Media Events zal gaan houden voor de introductie van de nieuwe iPhone en de kleinere iPad. De bevestiging dat, dat zo is kwam al min of meer via Jim Dalrymple maar aangezien één bron geen bron is hierbij ook de bevestiging via de Wall Street Journal.

Volgens bronnen van John Paczkowski van AllThingsD gaat Apple twee media evenementen organiseren. De introductie van de nieuwe iPhone zal plaatsvinden tijdens een Event op 12 september. Na de release van de nieuwe iPhone op vermoedelijk 21 september en als de rook van de lancering van het nieuwe toestel in de media is opgetrokken gaat Apple de iPad mini lanceren. Geen nieuws maar wel een bevestiging van het gerucht dat Apple een iPad mini Event zal gaan houden in de eerste  twee weken van oktober.

De iPad mini krijgt volgens geruchten een  7.85-inch display, een design wat erg lijkt op de (dunne) iPod touch, een nieuwe dock connector en een prijs van zo’n $250-$299 zodat het de gadget van 2012 voor onder de kerstboom zal worden.