Waarom wachten op Apple? Importeer zelf een iPad

Nu de iPad voorlopig niet te koop zal zijn in Nederland zijn er nog wel wat alternatieven om toch in het bezit te komen van een iPad. In de Verenigde Staten is de iPad vanaf 12 maart te bestellen en vanaf 3 april zal de iPad dan worden geleverd. Probleem is alleen dat je een Amerikaans adres moet hebben waar de iPad moet worden afgeleverd. Hieronder een aantal tips om toch nog binnen een redelijke termijn aan een iPad te komen die waarschijnlijk ook nog eens goedkoper zal zijn dan de Nederlandse iPad.

Verzend service vanuit Amerika

In Nederland zijn daar bedrijven voor. Je besteld en betaald een iPad in Amerika. Bij het aflever adres vul je het adres in van de shipping service naar keuze. De Amerikaanse tussenpersoon ontvangt de iPad en stuurt de iPad vervolgens door naar Nederland. De kosten voor de goedkoopste iPad zien er dan als volgt uit:

$499  WiFi iPad
$ 29 – Amerikaanse B.T.W 6%
$ 60 – verzend en administratiekosten

Totaal $588 Afhankelijk van de dagkoers is dat  zo’n 393 euro.

Bij aankomst in Nederland moet je soms nog invoerrechten en B.T.W betalen. In de praktijk blijkt dat de douane slechts 10% van pakketten op Schiphol controleert. Deze kosten kunnen aan de koerier worden betaald bij aflevering maar het komt ook voor dat je achteraf een factuur ontvangt van de vervoerder.

Vakantie, zakenreis of City-hoppende kennis in de VS?

Als je rond de pasen naar de VS gaat dan tref je het want vanaf het paasweekend is de iPad in de Verenigde Staten te koop. Maar ook als je kenissen hebt die vanaf 3 april naar Amerika gaan dan kan je al gauw een 64GB iPad Wi-Fi met 3G laten kopen voor € 543. Kortom voor het bedrag waar je in Nederland ooit de goedkoopste iPad voor koopt heb je in de VS het duurste model. Waar je wel rekening mee moet houden is dat deze berekening zonder invoerrechten en B.T.W. is.

iPad kopen in de VS:

16GB iPad Wi-Fi  € 327

32GB iPad Wi-Fi  € 392

64GB iPad Wi-Fi   € 458

16GB iPad Wi-Fi en 3G € 412

32GB iPad Wi-Fi en 3G € 477

64GB iPad Wi-Fi en 3G € 543

Als je de doos in de VS laat en een iPad meeneemt dan doet de Nederlandse douane meestal niet moeilijk maar als je een luchtbrug opstart en koffers vol met iPad’s gaat kopen dan is het verstandig om de iPad’s aan te geven bij de douane. Als je dat niet doet riskeer je een boete plus de invoerrechten en de B.T.W. Sommige iPad’s hoef je overigens niet aan te geven er is een ondergrens van € 430

Toen de eerste generatie iPhone alleen nog te koop was in de Verenigde Staten was dit een lucratieve handel. Zo waren er stewardessen die meerdere malen per week op en neer vlogen naar de VS en koffers vol met iPhones mee terug namen. Sommige stewardessen verdienden daarmee zo’n 10.000 euro per maand bij. De goedlachse stewardess op de bovenstaande foto heeft daar overigens (nog steeds) niets mee te maken….

Geduld…

Als je nog iets meer geduld hebt dan kan je eind april ook een iPad kopen in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Switzerland en in Engeland. Wij voorspellen dat de stedentrips naar Frankrijk, Duitsland, Engeland en Italië eind april een hit gaan worden….

Nog meer import tips?

Als je nog meer import tips hebt dan horen we het graag. Ideeën voor een collectieve iPad luchtbrug vanuit de VS horen we ook graag en plaatsen we op onze website. Tips voor een goede en betrouwbare verzendservice vanuit de VS zijn ook welkom.