VRT Videozone iPad app met nieuws, sport en cultuurprogramma’s

De VRT heeft een iPad app gelanceerd die tegen betaling van €3,99 te koop is via de App Store. Via de VRT Videozone applicatie zijn video’s te zien van De Redactie, Sporza en Cobra TV en er is ondersteuning voor Airplay. Via de VRT Videozone app kijk je dus vooral  nieuws-, sport- en cultuurprogramma’s van de Belgische publieke omroep.

Video’s kunnen ook 24 uur worden bewaard op je iPad zodat ze ook op locaties zonder 3G of wifi-toegang kunnen worden bekeken. Ook het live-aanbod van de Videozone is te bekijken met deze app.

Stijn Lehaen, hoofd digitale media bij de VRT:

“De VRT wil aanwezig zijn op alle relevante schermen waarop mensen mediaconsulteren. Met deze app brengen we het bestaande, sterke thematische video aanbod van Deredactie.be, sporza.be enCobra.be nu ook op een optimale manier naar de iPad. De Videozone-app vormt zo een mooie aanvulling op de drie bestaande sites.”

VRT videozone had gisteren al in de App Store moeten verschijnen maar is er nog niet. Via deze link kan je de VRT iPad App kopen als hij beschikbaar is in de App Store. Door aankoop van de App betaal je eenmalig €3,99 voor de technische ontwikkelingskosten. Het aanbod zelf blijft gratis. Later dit najaar lanceert de VRT ook een KetnetVideo-applicatie.