Vraag naar iPad 2 is 40% hoger dan eerste generatie iPad

Dat het goed gaat met de verkoop van de iPad 2 wisten we al en er staan nog dagelijks rijen voor de Amerikaanse Apple Stores met potentiële kopers van een iPad 2. Probleem is alleen dat Apple ze nog steeds slecht kan leveren en dat bleek gisteren ook uit een bericht die we ontvingen van Jan die op vakantie was in Florida in de VS. Hij ging 14 dagen lang, elke dag langs bij een Apple Store om een iPad te bemachtigen maar telkens bleek dat er géén iPad’s voorradig waren. Na 14 dagen is het hem uiteindelijk gelukt om er een te bemachtigen maar dan moet je wel erg vroeg opstaan en in de iPad-rij aansluiten.

Volgens analist Mike Abramsky van RBC Capital Markets gaat Apple dit kwartaal alle records verbreken met de iPad verkoop en uit onderzoek wat hij tussen 14 en 23 maart heeft gedaan onder 2000 consumenten blijkt dat de vraag naar de iPad 2 zo’n 40% hoger is dan naar de eerste generatie iPad in mei 2010. 28% van de ondervraagden overweegt de aankoop van een iPad 2 en dat is 8% hoger dan in mei 2010 want toen was slechts 20% van plan om een iPad te kopen. Volgens Abramsky verkocht Apple in het afgelopen kwartaal (26 december tot 26 maart) 4-5 miljoen iPad 1s en 2-3 miljoen iPad 2s en dat is een stijging van 40%.

Volgende week op 20 april gaat Apple de kwartaalcijfers presenteren en krijgen we de exacte cijfers te horen over de verkoop van de iPad 2.