Voorlopig geen wereldwijde lancering van de iPad

Productie problemen zijn de oorzaak dat Apple de lancering van de iPad in Engeland, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Zwitserland onlangs met een maand heeft uitgesteld. Ook dit weekend moest Apple nieuwe orders voor de iPad 3G in de Verenigde Staten met een week uitstellen. Nieuwe bestellingen worden nu vanaf 7 mei verzonden.

De vraag naar de iPad is hoger dan verwacht maar vandaag is ook bekend geworden dat er productie problemen zijn met het beeldscherm van de iPad. iSuppli analist, Andrew Rassweiler liet aan Bloomberg weten dat het 9.7-inch scherm van de iPad ingewikkeld is om te produceren. De fabricage van het grotere scherm kost meer tijd en het is een gecompliceerd proces. Apple is ook een van de eerste die dit formaat beeldschermen op zo’n grote schaal laat produceren. LG Display, Samsung en Seiko Epson produceren het scherm voor de iPad.

De verwachting is dat de problemen nog wel enige tijd zullen aanhouden waardoor een wereldwijde lancering van de iPad nog meer vertraging op zal lopen. Steve Jobs gaf zelf bij de lancering van de iPad op 27 januari aan dat de iPad eind maart wereldwijd beschikbaar zou zijn.

In maart verschenen er al geruchten van analisten dat Apple productie problemen zou hebben met de iPad. De lancering van de iPad zou ernstige vertraging oplopen door een “manufacturing bottleneck”. Apple ontkende dit bericht.

Steve Jobs op 27 januari: WiFi iPad vanaf eind maart wereldwijd te koop en de iPad met WiFi en 3G vanaf eind april.

Zie ook: kan Apple de vraag naar de iPad wel aan?