Volkskrant vanaf 20 december ook te lezen op een iPad

Vanaf 20 december is de Volkskrant ook te lezen op een iPad. Via de app kunnen lezers de krant lezen en daarnaast ook het laatste nieuws van de website vk.nl volgen. De eerste 10 kranten zijn gratis daarna kost een iPad editie € 0,79 cent per stuk.

De app is met opzet simpel uitgevoerd. ‘De nadruk ligt op het zo comfortabel kunnen bladeren door een digitale versie van de papieren krant’, zegt managing-editor Hans de Ridder van uitgever de Persgroep. ‘Dit is een app voor digitale immigranten, mensen die nog weten wat een krant is.’

Gebruikers kunnen in de app niet alleen van pagina naar pagina swipen, maar ook van artikel naar artikel. Het menu bestaat uit grote thumbnails waar snel doorheen gebladerd kan worden. Hetzelfde principe geldt voor de foto’s, die kunnen per artikel fullscreen bekeken worden, maar ook in een slideshow met alle foto’s die bij een verhaal horen. Alle gekochte kranten blijven bewaard in een persoonlijk archief. Vanaf volgend jaar voor de zomer zijn er meer functies beschikbaar via de applicatie zoals: Weer, verkeer, video, berichten delen via Facebook, reageren, brieven inzenden, de redactie tippen.

Hoofdredacteur Phillipe Remarque:

“Nu kun je de krant overal in luttele seconden binnenhalen en op prettig formaat lezen”

Abonnement

De uitgever heeft speciale abonnementen in het leven geroepen voor de iPad-krant. Een maandabonnement kost € 14,90, een kwartaalabonnement €43,50, een halfjaarabonnement €85,- en een jaarabonnement €149,-. Huidige abonnees van de papieren Volkskrant of de digitale versie, kunnen de Volkskrant in ieder geval tot 31 januari gratis op de iPad lezen. Hoe de abonnementen er daarna uit komen te zien is nog niet bekend.

Bron: Volkskrant